Juttelin taannoin asiakkaan kanssa markkinoinnista ja sen vaikuttavuudesta pitkään. Molemmat meistä oli tehnyt urallaan markkinointia pitkään ja olimme yhtä mieltä siitä, että asiakasuskollisuus syntyy brändimarkkinoinnin ansiosta. Brändillä on siis väliä.

Tällä kertaa sain asiakkaalta myös mielenkiintoisen lukuvinkin: Brändimarkkinoinnin käsikirja (Pekka Ruokolainen, Helsingin seudun kauppakamari 2020). No tietysti kirja piti heti päästä lukemaan ja poimia sieltä blogiin parhaat palat. Suosittelen ko. kirjan lukemista kyllä brändimarkkinoinnista kiinnostuneille kokonaisuudessaan: opus on erittäin helppolukuinen ja käytännönläheinenkin, enkä millään pysty yhdessä blogitekstissä avaamaan koko sisältöä. Mutta ajattelin nostaa esiin Kevin Lane Kellerin brändipyramidin.

Useat yritykset menevät liiketoiminnassaan näin korona-aikana ”selviytymismoodiin” markkinoinnissaan. Viime keväänä varsinkin ilmassa oli paniikinomaista tunnelmaa, jolloin moni firma jätti investoinnit markkinointiin tekemättä kokonaan. Onneksi syksyllä tilanne on normalisoitunut ja nyt jos koskaan on mahdollista erottautua edukseen markkinoinnin keinoin! Mikäli kilpailijat supistavat markkinointi-investointejaan, kannattaa tilanne hyödyntää satsaamalla itse brändimarkkinointiin. Miksikö? Koska tutkitusti brändimarkkinointiin panostavat yritykset pystyvät pyytämään palveluistaan ja tuotteistaan korkeampaa hintaa!

Kevin Lane Kellerin brändipyramidin mukaan kahdella alimmalla tasolla käyttäjälle ei ole ehtinyt muodostumaan brändiin emotionaalista suhdetta. Tuotetta tai palvelua arvioidaan esimerkiksi hinnan perusteella. Kolmannella tasolla käyttäjä jo tunnistaa brändin vertaillessaan sitä kilpailijoihin. Tällöin markkinoijan on tärkeää pystyä tuomaan esiin tuotteen tai palvelun tuomat lisäarvot potentiaaliselle ostajalle. Neljännellä tasolla brändiuskollisuus on jo olemassa ja ostaja tuntee saavansa selkeitä etuja brändistä.

Viidennellä tasolla brändi pystyy luomaan vahvan siteen ostajaan. Brändi tukee käyttäjänsä itseilmaisua ja persoonaa. Käyttäjä ei helposti vaihda valintaansa kilpaileviin ja on valmis maksamaan tuotteesta tai palvelusta korkeampaa hintaa.

Tälle tasolle jokaisen markkinoijan tulisi brändiä kehittäessään pyrkiä. Tehtävä ei ole mahdoton ja tunnettuuden rakentaminen autta joka tasolla. Meillä Calcuksella on mahdollisuus auttaa asiakkaitamme brändipyramidin joka tasolla tunnettuuden rakentamisessa brändimielikuvan vahvistamiseksi!

Haluatko sinä rakentaa vetovoimaisen brändin ja erottautua kilpailijoista? Nyt jos koskaan sinulla on siihen parhaat edellytykset, tämä aika nimittäin suosii rohkeaa!

Minna Timo
Project Manager
minna.timo@calcus.com
044 338 4800