Kalmar tarjoaa monipuolisia urapolkuja ja mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen globaalissa työympäristössä.
Kalmar toimii maailmanlaajuisesti yli 35 maassa ja työllistää noin 5 000 henkilöä. Suomessa Kalmarilla työskentelee yli 600 henkilöä, ja suurimmat toimipisteet sijaitsevat Tampereella, Helsingissä ja Kaarinassa.
Kalmarin visiona on olla kestävien materiaalinkäsittelyratkaisujen edelläkävijä, ja siksi teknologian kehittäminen on keskeisessä roolissa. Kalmar kehittää sähkö- ja hybridilaitteita sekä tarjoaa automatisoituja ratkaisuja asiakkailleen. Tämä lisää tarvetta esimerkiksi automaatio-, sähkö- ja ohjelmistoalan osaajille. Tällä hetkellä Tampereen toimistolta löytyykin n. 200 softaosaajaa. Kalmarin roolivalikoima on laaja: henkilöstöä työskentelee niin toimihenkilötehtävissä kuin kokoonpano- ja raskaskonehuoltotoiminnoissa. Yrityksessä arvostetaan monimuotoista työyhteisöä, ja pääkielenä toimii englanti, mikä mahdollistaa sujuvan viestinnän ja yhteistyön globaalissa ympäristössä.
Ammatillinen kehittyminen
Horizontal Transportation -yksikön johtaja Arto Keskinen mainitsee, että työntekijöillä on mahdollisuus kehittää asiantuntijuuttaan tai esihenkilötaitojaan, mikäli he haluavat edetä esihenkilötehtäviin. Yrityksen kulttuuri kannustaa jatkuvaan oppimiseen ja kehittymiseen. Kalmarin sisäinen oppimisalusta tarjoaa satoja verkkokursseja. Tampereen toimisto tekee yhteistyötä myös Tampere Business Collegen kanssa, mikä tukee henkilöstön osaamisen kasvattamista. Keskinen korostaa, että monipuolisten asiakas- ja kehitysprojektien parissa työskentely on tärkein oppimisen lähde. “Kalmarilla luotetaan työntekijöihin antamalla vastuuta ja mahdollisuuksia kokeilla erilaisia ratkaisuja”, Keskinen summaa.
Monipuoliset urapolut
Kalmarin urapolut ovat joustavia ja monipuolisia. Yksi esimerkki monipuolisesta urapolusta on Gabriela Gameron matka Kalmarilla. Gabriela aloitti Kalmarilla harjoittelijana henkilöstökehityksen tiimissä siirtyen myöhemmin vastuullisuustiimiin. Nyt vastuullisuusasiantuntijana työskentelevä Gabriela kertoo arvostavansa erityisesti Kalmarin kansainvälistä työympäristöä ja avointa kulttuuria: “Riippumatta roolista tai asemasta, kaikki ovat aina valmiita auttamaan, mentoroimaan ja tukemaan", Gabriela kertoo.
Vuosittain Kalmarilla aloittaa 30-50 korkeakouluharjoittelijaa, joista monet jatkavat harjoittelun jälkeen osa-aikaisissa tai vakituisissa tehtävissä. Kesäharjoittelijoiden kyselyssä harjoittelujakso sai yleisarvosanan 4, asteikolla 1-5. Kalmar tekee yhteistyötä myös ammattiopistojen kanssa ja tarjoaa oppisopimus- sekä harjoittelupaikkoja. Esimerkiksi huoltoteknikkoharjoittelijat kuvailevat työtehtäviään monipuolisiksi ja he arvostavat tiimin tarjoamaa jatkuvaa tukea.
Tule tutustumaan Kalmarin sähkötrukkiin ja konttilukkisimulaattoriin Isot Koneet Keskustorilla -tapahtumassa 28.9.2024 ja keskustelemaan lisää Kalmarista!
Comments