Näin joulun alla kuluttajana kiinnitin erityistä huomiota omiin ostotottumuksiini. Havahduin siihen, että yllättävän usein jokin tarvitsemani hyödyke olisi saatavissa helposti ulkomaisesta nettikaupasta kotimaisen sijaan tai kivijalasta, jonka omistuspohja on joko kokonaan ruotsalainen, norjalainen tai tanskalainen.

Laajensin ajatuskulkuani hieman, sillä moni suomalainen yritys on viime vuosina päätynyt ulkomaiseen omistukseen ja itselleni oli myöskin yllätys se, että ruotsalaiset kiinteistösijoittajat ovat tulleet rytinällä omistajiksi hoivakoti- ym. kiinteistöihin Suomessa.

Kaupan alalla moni pieni ja vähän suurempikin suomalainen verkkokauppias pelkää varmasti Amazonin rynnistystä Suomen markkinoille, eikä varmaan suotta. Asiakkaiden kanssa jutellessa saa tuntumaa siihen, kuinka paljon jo nyt suomalaiset yritykset syytävät markkinointieuroja ulkomaille.

Olemme koulutettua, fiksua ja tarkkanäköistä kansaa. Meillä on vaikka kuinka paljon business- sekä teknologiaosaamista, mutta emme valitettavasti aina onnistu ajattelemaan asioiden kauaskantoisia vaikutuksia. Omasta mielestäni suomalaisilla olisi parantamista siinä, että suosisimme suomalaista vaihtoehtoa niin kuluttajina kuin business-päättäjinäkin.

Miksi ihmeessä haluamme syytää niin paljon markkinointirahaa ulkomaisille firmoille, kun kotimaassakin on hyviä vaihtoehtoja? Toivottavasti tämä blogiteksti saa sinut markkinoijana ajattelemaan asiaa hieman tarkemmin ja kauaskantoisemmin. Meillä Calcuksella esimerkiksi on tarjottavana laaja valikoima täysin kotimaisia medioita, joiden kautta asiakkaamme saavat hyviä tuloksia ja lisäksi raha jää Suomeen, hyödyttämään suomalaista yhteiskuntaa.

Toivoisin, että myös business-päättäjät osaisivat ajatella päätöstensä vaikutuksia hieman kauaskantoisemmin. ”Suosi suomalaista” pätee myös markkinoinnissa. Jos hyviä tuloksia on mahdollista saavuttaa sekä kotimaista että ulkomaista kanavaa hyödyntäen, miksi et valitsisi suomalaista vaihtoehtoa?

Minna Timo
Project Manager
044 338 4800