Teen Calcuksella töitä sisältömarkkinoinnin parissa, mutta ajattelin avata asiaa hieman tarkemmin. Itse työskentelen suurimmaksi osaksi palvellen b-to-b päättäjiä. Teen vuodessa yhdessä tiimimme kanssa useita eri kampanjoita, joissa jakelu on enimmäkseen Talouselämä -lehden yhteydessä sekä myös Kauppalehti Option yhteydessä.

Tietysti jo pelkästään se, että kampanjoidemme avulla tavoitetaan huikeat määrät b-to-b -puolen business päättäjiä – niin printissä kuin netissä näköislehden avulla – tekee kampanjoihimme osallistumisesta asiakkaan kannalta kiinnostavaa ja kannattavaa. Mutta parasta työssäni on se, kun voin jatkuvasti kehittyä paitsi myyjänä, niin myös kampanjasuunnittelijana. 

Suunnittelemme yhdessä kampanjateemat mahdollisimman ajankohtaisiksi ja puoleensavetäviksi niin, että asiakkaamme aidosti hyötyisivät näkyvyydestä kampanjoissamme. Toisaalta mielessä täytyy pitää myös koko ajan se, mikä lukijoita kiinnostaa. Usein asiakas on tyytyväinen ulkopuolisen toimittajan tekemään sisältökokonaisuuteen juuri sen takia, ettei sisällöstä tule liian mainosmaista, vaan että se aidosti kiinnostaisi lukijaa ja artikkelimme ovatkin mitä parhainta journalistista sisältöä Talouselämän ja Kauppalehti Option toimituksen jatkeena!

Myyntityössä kuulen ja opin asiakkaiden tarpeista markkinointiviestinnän suhteen sekä heidän suhtautumisestaan kampanja-aiheisiimme. On palkitsevaa, kun huomaa voivansa vaikuttaa seuraavan kampanjan teemaan niin, että se palvelee asiakkaita entistäkin paremmin. 

Minna Timo
Project Manager