Henkilökunta on yrityksen tärkein voimavara. Monella alalla puhutaan työntekijän arvostuksen puutteesta ja aiheesta on lähivuosina uutisoitu runsaasti. Me olemme asiantuntijaorganisaatio, jossa suurin osa koostuu myyjistä. Myyntiorganisaatioissa on havaittu paljon myyjän arvostuksen puutetta, joka näkyy yleensä esimerkiksi koulutuksen puutteena, ylhäältä alas johtamisena sekä liiallisella kontrollointina.

Tänä päivänä on jo onneksi monessa myyntiorganisaatiossa huomioitu johtaminen ja organisaatiokulttuuri tämän päivän mukaiseksi, mutta silti suurin osa valitettavasti toimii niin kuin ”ollaan aina toimittu.”

Miksi tehdä asioita jollain tavalla vain siksi, että niin on tehty aina?

Mielestäni on suurta potentiaalin haaskausta, jos koitamme saada kaikki mahtumaan samaan muottiin. Mikäli asetamme rajoitteita ilman perustetta viestimme, että emme luota. Meidän pitäisi lähtökohtaisesti huomioida jokainen yksilönä ja tukea sitä.

Yksi myyjä on sellainen, että saa parhaan tuloksensa niin, että soittaa viidellekymmenelle asiakkaalle yhden päivän aikana ja toinen taas niin, että tekee äärimmäisen taustatyön ja soittaa viidelle. Onko meidän kannattavaa asettaa yhteen muottiin yksilöt?

Olen huomannut, että ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa tehdä töitä ja tulosta. Itse olen sellainen ihminen, että minun pitää tietää miten päätän jokaisen lauseeni – Minusta olisi kamalaa olla yhteydessä toiseen ihmiseen, jos en tiedä tasan mitä aijon sanoa. Olen tehnyt aina tulokseni näin. Toinen on taas sellainen, että ei missään tapauksessa halua tehdä samalla tavalla kuin minä ja hän on aina tehnyt tuloksensa niin. Onnekseni meillä jokainen saa olla yksilö ja luotamme siihen, että jokainen haluaa onnistua sekä tuemme jokaisen työprosessia.

Mikäli haluaisit työskennellä itseohjautuvassa, kannustavassa ja yksilöä tukevassa organisaatiossa niin ota meihin yhteyttä ja jutellaan lisää!

Janika Tommila
Area Sales Director
calcus.com OyKategoriat:
blogi calcus kulttuuri myynti