Olen seurannut eri kanavissa tapahtuvaa keskustelua markkinoinnista mielenkiinnolla. Jo pidemmän aikaa keskustelu tuntuu alan toimijoiden keskuudessa pyörivän erilaisten (automaatio-)järjestelmien ympärillä. Tämä ei ole mitenkään yllättävää, ottaen huomioon kuinka hienoa insinööriosaamista Suomessa on ja kuinka olemme uuden teknologian hyödyntämisessä edelläkävijöitä verrattuna ehkäpä mihin tahansa muuhun maahan maailmassa.

On tietysti hienoa, että markkinoinnin mitattavuus on nykyteknologian avulla parantunut  kiitos teknologioiden ja hioutuneiden prosessien! Silti eräs asia minua tässä keskustelussa markkinoinnin pitkänlinjan ammattilaisena huolettaa: tunnumme keskittyvän markkinoinnissa enemmän järjestelmiin ja prosesseihin kuin itse markkinointiviestintään ja tunnettuuden rakentamiseen. Mikään järjestelmä, automaatio tai loppuun hiottu prosessi ei korvaa yrityksessä tarvetta tunnettuuden rakentamiselle. Myyntifunnelin alkupää on aivan yhtä tärkeä (tai oikeastaan jopa tärkeämpi) saattaa kuntoon kuin se, mitä tapahtuu liideille sen jälkeen.

Väitänkin, että monessa yrityksessa alkaa olemaan järjestelmät ja prosessit kunnossa, mutta puutteita markkinointiviestinnässä on suomalaisyrityksissä nimenomaan funnelin alkupäässä eli tunnettuuden rakentamisessa. Kuten usein aiemminkin, vertaus naapurimaahamme Ruotsiin ei ole pahitteeksi. Kuten tiedämme, Ruotsissa brändit käyttävät huomattavasti enemmän rahaa tunnettuuden rakentamiseen kuin Suomessa. Myös tulokset puhuvat puolestaan, tuleehan Ruotsista lukuisia maailmanlaajuisesti tunnettuja kuluttajabrändejä. Sama pätee myös b-to-b puolella.

Itse olen siitä onnellisessa asemassa että pystyn työssäni auttamaan suomalaisyrityksiä tunnettuuden rakentamisessa. Meillä Calcuksella on ratkaisut yritysten haasteisiin tunnettuuden rakentamisen ja sen problematiikan setvimiseksi, mitä myyntifunnelin alkupäähän tulee. Mikäli yrityksellänne on järjestelmät ja prosessit kunnossa, mutta markkinointi ei silti tunnu tuottavan tulosta, kannattaa olla meihin yhteydessä ja kuunnella asiantuntijoitamme herkällä korvalla. Tavoitteemme on auttaa yrityksiä tunnettuuden rakentamisessa, mihin harva yritys pystyy niin laajalla mediavalikoimalla, mitä kauttamme on saatavilla. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydämme juuri sinun yrityksellesi parhaat keinot tunnettuuden lisäämiseksi ja myynnin kasvattamiseksi!

Minna Timo
Project Manager